banner
 • Gerichte kennis
 • Nieuwe skills
 • Jouw praktijk

Opleiding Basiskennis Calculatie (BKC®)

Korte en praktijkgerichte opleiding met officieel Associatiediploma- 3 maanden

Niveau
Praktijkopleidingen (MHBO en HBO)

Met de praktijkgerichte opleidingen van ISBW gaat u direct aan de slag met de kern. Geen onnodige theorie, maar concreet toegepast op de werkelijke praktijk. ISBW biedt u complete programma’s met alles wat u nu nodig heeft. Snel en direct toepasbaar in uw eigen werk. Daarnaast zijn deze programma’s een uitstekende start als u de ambitie heeft om verder te studeren en zelfs een erkende HBO-opleiding te gaan volgen.

Opleidingsvarianten
KostenoverzichtVraag een kostenoverzicht aan Brochure downloadenUitgebreide informatie in pdfDirect inschrijvenIn 5 minuten ingeschreven

035 - 7 604 800

Kunnen we je verder helpen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder.
Algemeen

Werkt u graag met cijfers? Spreekt de functie van financieel-economisch medewerker u aan? Dan is het officiële diploma Basiskennis Calculatie (BKC®) van de Nederlandse Associatie voor Examinering de eerste stap op weg naar uw doel. Tijdens deze opleiding wordt u uit­stekend voorbereid op het examen Basiskennis Calculatie. Kortom, een logische opstap voor een schitterende loopbaan in de administratieve sector.

Doelgroep

U vervult een administratieve functie of wilt deze gaan vervullen.

Vooropleiding

De opleiding wordt aangeboden op MBO-niveau. Er is geen specifieke voor­opleidingseis.

Voorbereidingstijd

U kunt rekening houden met een voorbereidingstijd van ongeveer 4-6 uur per week. Door de lessen voor te bereiden haalt u nog meer rendement uit de bijeenkomsten.

Programma

Deze opleiding wordt gekenmerkt door een zeer grote praktijkgerichtheid. U krijgt bruik­bare kennis aangereikt op het gebied van goederenhandel, kostprijscalculaties en het grafisch presenteren van gegevens. Tijdens deze opleiding wordt u uit­stekend voorbereid op het officiële examen Basiskennis Calculatie­ (BKC®) van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Wij bieden u een complete examentraining met tips, trucs en proefexamens. U wordt begeleid door een ervaren docent die uw dagelijkse praktijk goed kent.

De opleiding bestaat uit een module inclusief examengerichte lessen. In de bijeenkomsten van ISBW hebben oefenvragen ter voorbereiding op het examen daarom een belangrijke rol. Diverse oefentechnieken zitten verwerkt in speciale lessen om de examens te behalen. Zie het programma voor de inhoud van deze opleiding.

Online leeromgeving

Ons studiemateriaal is altijd actueel en sluit perfect aan op de examen­eisen. In de online leeromgeving vindt u alles wat u nodig heeft voor uw studie en kunt u communiceren met uw medestudenten en docent.

Programma

Studieprogramma

In deze opleiding komen onder meer de volgende onderwerpen aan de orde:

Financieel-administratieve berekeningen

 • Elementaire berekeningen
 • Kostprijscalculaties
 • Statistiek en spreadsheetgebruik

Handel en verzekering

 • Goederenhandel
 • Handel, koop en verkoop
 • Internationale handel
 • Verzekering

Examentraining


Officieel diploma

U neemt deel aan het examen van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Deze opleiding wordt online geëxamineerd. Bij een voldoende resultaat ontvangt u het officiële certificaat ‘Basiskennis Calculatie (BKC®)’.

 

Planning

Opleidingsvarianten

De opleiding Basiskennis Calculatie duurt 3 maanden. De opleiding wordt zowel overdag als in de avond verzorgd. De dagopleiding heeft 4 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 6 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur en 1 bijeenkomst van 10.00 uur tot 16.00 uur. U kunt deze opleiding ook op afstand volgen op basis van e-Learning (zie voor meer informatie Studeren op afstand).

Deze lesplanning is nog niet bekend, maar wij houden u graag op de hoogte

Op dit moment leggen wij de laatste hand aan de lesplanning. Heeft u belangstelling en wilt u graag starten? Vul het onderstaande formulier in, dan houden wij u op de hoogte. U kunt ook contact opnemen met onze opleidingsadviseurs via telefoonnummer 035 -760 4800.

Alle velden met een * moeten verplicht ingevuld worden
Kosten

Kosten

Cursusgeld:    € 425,-
Studiemateriaal:    € 63,-
Examenkosten:    € 159,-*
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

* Dit bedrag is inclusief de kosten voor examens die u aflegt bij de Nederlandse Associatie voor Examinering. 

U kunt deze opleiding ook in 3 termijnen ­betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten

ISBW regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatie­kosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). .

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen

Opleiding Basiskennis Calculatie

Niveau
Praktijkopleidingen (MHBO en HBO)

Met de praktijkgerichte opleidingen van ISBW gaat u direct aan de slag met de kern. Geen onnodige theorie, maar concreet toegepast op de werkelijke praktijk. ISBW biedt u complete programma’s met alles wat u nu nodig heeft. Snel en direct toepasbaar in uw eigen werk. Daarnaast zijn deze programma’s een uitstekende start als u de ambitie heeft om verder te studeren en zelfs een erkende HBO-opleiding te gaan volgen.

Opleidingsvarianten
Brochure downloadenUitgebreide informatie in pdfKostenoverzicht aanvragen Direct per e-mail Direct inschrijvenIn 5 minuten ingeschreven

035 - 7 604 800

Anderen bekeken ook deze opleidingen

Middle Management
Duur:
12 maanden
Niveau:
Praktijkopleidingen (MHBO en HBO)
Praktische Leidinggeven
Duur:
3 dagen
Niveau:
Vaardigheidstraining
HBO Bachelor Bedrijfskunde
Duur:
Niveau:
Erkend HBO

Het oordeel is binnen, studenten beoordelen ISBW met een 8,5!

”IK HEB DOOR DEZE OPLEIDING MEER INZICHT GEKREGEN IN DE BEDRIJFSVOERING VAN ONZE ORGANISATIE”

Christiaan Verschoor
Sectorcoördinator Wijkwerk
Stichting Netwerk

Voordeel bij ISBW!

Schrijf je in voor een opleiding in het najaar en profiteer.

 • Je betaalt pas in september

 • Je betaalt geen inschrijfgeld

 • Je ontvangt gratis het managementboek van het jaar 2017

Meer informatie

Download nu gratis ‘Veranderen doe je samen’

En ontdek wat bijdraagt tot succesvol verandermanagement
Ben jij als leidinggevende of (project)manager betrokken bij het doorvoeren van veranderingen in jouw organisatie? Wil je graag weten hoe je de weerstand die vaak optreedt tegen deze veranderingen kunt ombuigen naar betrokkenheid en enthousiasme? Lees nu de whitepaper en kom alles te weten over verandermanagement.
Download de whitepaper

Op je gemak nog eens rustig alles doorlezen?

Bekijk op je gemak alle opleidingen.

Vraag de gids nu gratis aan

Kunnen we je verder helpen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder.

Onze website maakt gebruik van cookies.