banner

Training Consultative Selling

Haal meer resultaat uit uw klantrelatie - 2 dagen

Niveau
Vaardigheidstraining

ISBW biedt u een breed aanbod van vaardigheidstrainingen van meestal 2 of 3 dagen om in korte tijd uw vaardigheden te versterken. De trainingen worden verzorgd door ervaren trainers. Leren door te doen, werken met gerichte oefeningen in de praktijk. Nu aan de slag met wat u nu nodig heeft.

Duur
2 dagen
Opleidingsvarianten
Dag
Brochure downloadenUitgebreide informatie in pdfKostenoverzichtVraag een kostenoverzicht aan Direct inschrijvenIn 5 minuten ingeschreven

035 - 7 604 800
Algemeen

Zeker nu producten en diensten complexer worden, de verschillen kleiner en de markt onvoorspelbaarder en competitiever, is uw klantrelatie het onderscheidende element. Uw klanten willen niet een standaardproduct, maar toegevoegde waarde! De praktijkgerichte training Consultative Selling helpt u om vanuit uw persoonlijke kennis en kwaliteiten meer resultaat uit uw klantrelatie te halen. Doordat u daadwerkelijk partners in business bent.

Uw resultaat

U onderhoudt met lef en zelfvertrouwen commerciële relaties en werkt aan vertrouwen en partnership. Daarnaast kent u uw eigen voorkeursstijl en weet deze effectief in te zetten. Dit maakt u direct succesvoller in uw werk. Als adviseur/verkoper biedt u op basis van uw kennis en ervaring toegevoegde waarde in uw gesprekken. U weet hoe u nauw aansluit bij de organisatiedoelen van uw klant met uw producten en diensten. U bent door dit alles een serieuze businesspartner van uw klant.

Doelgroep

De training Consultative Selling is voor ambitieuze salesprofessionals. U wilt graag een optimaal onderhandelingsresultaat bereiken en tegelijkertijd een goede relatie met de ander opbouwen en behouden.

Aanpak

Voor de training vult u een digitaal intakeformulier in. Op basis van de formulieren bepaalt de trainer welke leervragen accent krijgen en maakt hij voor de groep binnen de kaders een maatwerktraining. Zo bereikt u een maximaal leereffect tijdens de training. In de training worden theorie en praktijk afgewisseld. De nadruk ligt op oefenen, onder andere met rollenspelen. U ontvangt persoonlijke, grensverleggende feedback. Uiteraard is er ook aandacht voor uw sterke kanten. Alle oefeningen betreffen de praktijk van consultative selling. U ontwikkelt naast uw huidige aanpak nieuwe manieren om als adviseur op basis van uw ervaring en kennis uw klanten te overtuigen. U kunt zelf praktijksituaties inbrengen en zult merken dat u ook leert van de visies van uw collegadeelnemers, die vaak uit andere branches komen. Tijdens het gehele trainingstraject en nog enkele weken daarna heeft u toegang tot de online leeromgeving e-Connect. Daarop vindt u achtergrondinformatie en kunt u met uw mededeelnemers en de trainer contact hebben. De training wordt verzorgd in groepen van maximaal 12 deelnemers.

Duur

De training Consultative Selling duurt 2 dagen. Tussen de trainingsdagen zit een periode van 2 weken.

Programma

Studieprogramma

In deze training komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

Consultative selling

 • Wat is consultative selling?
 • Opfrissen commerciële basisvaardigheden
 • Stijlen van adviserend verkopen en inzicht in de persoonlijke voorkeursstijl van adviserend verkopen
 • Uw toegevoegde waarde als verkoopargument

Gespreksvaardigheden

 • Gesprekspartner zijn op tactisch en/of strategisch niveau
 • Vertrouwen winnen
 • Behoeften peilen
 • Oplossingen die waarde creëren voor de klant
 • Regie voeren op het verkoopproces
 • Verkopen van de prijs
 • De klant helpen beslissen en afsluiten
 • Emoties (verkoopangst) managen tijdens klantgesprekken
Planning

Planning

De training wordt verzorgd in de regio's Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

De door u gekozen opleiding/training heeft verschillende startmomenten. Kies hier de maand waarin u wilt starten.

Bij ISBW kunt u kiezen uit 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of e-Learning (thuisstudie). Kies hier welke variant u wilt volgen.

ISBW is een landelijk opleidingsinstituut en kent een zeer groot aantal opleidingsplaatsen. Er is er dus altijd een opleiding bij u in de buurt. Kies hier de gewenste locatie voor uw opleiding/training.

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

Juni 2017 Dag Donderdag Regio Eindhoven

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

Juni 2017 Dag Donderdag Regio Rotterdam

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

Juni 2017 Dag Donderdag Regio Amsterdam

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

Juni 2017 Dag Donderdag Regio Utrecht

Startmoment

Variant

Dag

Locatie

Juni 2017 Dag Donderdag Regio Zwolle
Kosten

Kostenoverzicht

Trainingskosten: € 1.390,-
Trainingsmateriaal: € 30,-

Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten

ISBW regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatie­kosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). .

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen

Training Consultative Selling

Haal meer resultaat uit uw klantrelatie - 2 dagen

Niveau
Vaardigheidstraining

ISBW biedt u een breed aanbod van vaardigheidstrainingen van meestal 2 of 3 dagen om in korte tijd uw vaardigheden te versterken. De trainingen worden verzorgd door ervaren trainers. Leren door te doen, werken met gerichte oefeningen in de praktijk. Nu aan de slag met wat u nu nodig heeft.

Duur
2 dagen
Opleidingsvarianten
Dag
Brochure downloadenUitgebreide informatie in pdfKostenoverzicht aanvragen Direct per e-mail Direct inschrijvenIn 5 minuten ingeschreven

035 - 7 604 800

Wilt u advies?

Onze deskundige studieadviseurs helpen u graag verder. Bel of mail naar:

Bel mij terug

Studiegids thuis ontvangen?

Studiegids aanvragen

De vijf beloften van ISBW

Kom naar de Open Avond op 9 mei!

Meer informatie en aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.