Post-HBO, de stap van operationeel naar strategisch

Je hebt een HBO-opleiding afgerond en een fijne baan. Waarom zou je dan nog een post-HBO-opleiding gaan volgen? Een post-HBO-opleiding zit tussen een HBO- en masteropleiding in. Welke toegevoegde waarde heeft zo’n studie?

Een behoorlijke toegevoegde waarde, durven wij te stellen. Bij een post-HBO-opleiding van ISBW doe je in korte tijd diepgaande kennis op over het desbetreffende vakgebied. Deze opleidingen zijn ideaal voor professionals die op niveau HBO+ functioneren en die minimaal op tactisch niveau een managementfunctie bekleden. Een vooropleiding in het betreffende vakgebied is niet vereist.

Strategisch-tactisch perspectief

Het verschil tussen de HBO- en post-HBO-opleiding zie je bij ISBW terug in de studielast per les en in het moeilijkheidsniveau van de opleiding. Een post-HBO-opleiding gaat dieper op de lesstof in en vraagt meer van het analytisch vermogen van de student. Bij de post-HBO-opleidingen wordt de theorie meestal vanuit een strategisch-tactisch perspectief vertaald naar de praktijk. De HBO-opleidingen richten zich daarentegen op tactisch-operationeel niveau, bijvoorbeeld middle management. Je kunt met een post-HBO-opleiding dus een mooie stap maken van operationeel naar strategisch niveau binnen je organisatie.

Reinier Bavinck volgde de ISBW-opleiding Post HBO Leidinggeven binnen Overheid en Non-profit. Hij zegt hierover: “De opleiding heeft ertoe bijgedragen dat ik ben aangenomen voor de functie die ik ambieerde. Als Teamleider Muziek ben ik direct leidinggevende van dertig muziekdocenten, verdeeld over 5 docententeams. De opleiding heeft mij vooral zorgvuldiger gemaakt in het ontwikkelen van (strategische) plannen voor de organisatie.”

Wil je weten of een post-HBO-opleiding iets voor jou is? Kijk dan eens naar de onderstaande opleidingen:

Vragen?

Heb je nog vragen? Dan kun je ons bereiken via 035 - 7 604 800 of ons contactformulier. Natuurlijk kun je ook een van onze open avonden bezoeken.