Post HBO-opleidingen: de stap van operationeel naar strategisch

Werk jij op HBO-niveau, maar wil je nu je volgende stap maken? Bijvoorbeeld zodat je strategischer kunt werken of om een sparringpartner te worden voor de directie? Volg dan een Post HBO-opleiding! Ontdek in dit artikel hoe een Post HBO-opleiding jou kan helpen om je carrièredoelen te bereiken.

Voor wie is een Post HBO-opleiding?

Bij een Post HBO-opleiding van ISBW doe je in korte tijd diepgaande kennis op over het vakgebied waar de opleiding over gaat. Deze opleidingen zijn ideaal voor professionals die op niveau HBO+ functioneren en die minimaal op tactisch niveau een managementfunctie bekleden. Je krijgt meer theoretische achtergrondkennis die je helpt door te groeien of om krachtiger te worden in je huidige rol. Voor een Post HBO-opleiding heb je niet per se een vooropleiding in het betreffende vakgebied nodig: het gaat erom dat je HBO-werk- en -denkniveau hebt.

Verschil tussen HBO- en Post HBO-opleidingen

Het verschil tussen de HBO- en Post HBO-opleiding zie je bij ISBW terug in de studielast per les en in het moeilijkheidsniveau van de opleiding. Een Post HBO-opleiding gaat dieper op de lesstof in en vraagt meer van het analytisch vermogen van de student. Bij de Post HBO-opleidingen wordt de theorie meestal vanuit een strategisch-tactisch perspectief vertaald naar de praktijk. De HBO-opleidingen richten zich daarentegen op tactisch-operationeel niveau, bijvoorbeeld middle management. Je kunt met een Post HBO-opleiding dus een mooie stap maken van operationeel naar strategisch niveau binnen je organisatie.

Hoe een Post HBO-opleiding het verschil maakt

Reinier Bavinck volgde de ISBW-opleiding Post HBO Leidinggeven binnen Overheid en Non-profit. Hij zegt hierover: “De opleiding heeft ertoe bijgedragen dat ik ben aangenomen voor de functie die ik ambieerde. Als Teamleider Muziek ben ik direct leidinggevende van dertig muziekdocenten, verdeeld over vijf docententeams. De opleiding heeft mij vooral zorgvuldiger gemaakt in het ontwikkelen van (strategische) plannen voor de organisatie.”

Post HBO-opleiding volgen

Wil jij jezelf ontwikkelen als professional met een Post HBO-opleiding? Bij ISBW vind je een ruim aanbod aan Post HBO-opleidingen in verschillende sectoren. Denk bijvoorbeeld aan:


Of bekijk direct alle Post HBO-opleidingen bij ISBW. Heb je vragen over welke opleiding bij je past, of wil je persoonlijk advies? Bel ons dan op 035 – 7 604 800 of stel je vraag online. Onze opleidingsadviseurs vertellen je graag meer.