Erik Kessels-Ben

Erik Kessels (1966) is een Nederlandse Reclamemaker, fotograaf, kunstenaar en auteur. Als mede-oprichter van het reclamebureau KesselsKramer was hij de bedenker van een aantal bekende campagnes in Nederland. Tijdens een seminar bij ISBW in Zaltbommel vertelt Erik Kessels over deze campagnes.

Ben®

KesselsKramer was vanaf het begin betrokken bij de marketing van de telecomaanbieder Ben®. Ook de naam is door hen bedacht. Kessels geeft aan dat de naam bedacht als reactie op wat er al was. De gevestigde namen als Telfort en KPN waren afgeleid van bel, tel, com etc. Waarom kun je een provider niet noemen naar een persoon? Dat betekent wel dat alle uitingen ook als persoon moeten zijn. Ben® heeft talloze spotjes gemaakt waarvan er steeds een paar tegelijkertijd worden uitgezonden. Die spotjes kunnen net als een persoon verschillende stemmingen uitstralen; positief, chagrijnig, somber of vrolijk. 

De spotjes van Ben® spreken allerlei groepen mensen aan. Zo is er de leus “Ben er nog” met een foto van een oude vrouw, of te denken aan “Ben welkom” bij de foto van een jongen met een donkere huidskleur.
Ben® heeft veel betekend voor de integratie.  Tijdens de onrust die ontstond na de moord op Pim Fortuyn kwam Ben® met een poster waarop mensen met verschillende etnische achtergronden en huidskleuren stonden met de tekst “Ben er voor iedereen”.

Volgens Kessels is het goed om dit soort dingen te doen, ondanks dat het niet bij elke opdrachtgever kan.
{^youtubevideo|(width)425|(height)264|(rel)True|(autoplay)False|(fs)True|(url)https://www.youtube.com/watch?v=LNi3jK5U04I^}