Menu
ISBW logo

De beste opleiding in zorgmanagement voor jou

Werken als manager in de zorg is een mooi en dynamisch beroep, maar gaat ook gepaard met flinke uitdagingen. De zorgsector verandert mede door digitalisering en complexere zorgvragen. Hoe zorg je voor stabiliteit in een sector die constant in beweging is? Hoe maak je het werkveld aantrekkelijk voor de nieuwe generatie? En hoe stimuleer je het werkgeluk van jouw mensen in tijden van toenemende werkdruk? Ontdek hoe een opleiding voor management in zorg en welzijn van ISBW jou hierbij kan helpen. 

Zorgmanagement is een complexe puzzel 

Een goed functionerend zorgsysteem is zeer belangrijk voor onze samenleving. Het werk dat ons zorgpersoneel dagelijks uitvoert is essentieel, maar om iedereen goede zorg te bieden moeten ze hard werken. De werkdruk wordt door veel zorgmedewerkers als hoog ervaren, mede dankzij personeelstekorten, vergrijzing en een beperkte aanwas van nieuwe medewerkers uit de jongere generaties. 

Ook zorgmanagers staan onder druk. Goed leiderschap in de zorg is een complexe puzzel. Hoe zorg je ervoor dat je de best mogelijke zorg kunt bieden? Dat het team betrokken en gemotiveerd blijft, ondanks een hoge werkdruk? Jouw takenpakket als manager in de zorg vraagt om een specialistische aanpak. Met een ISBW-opleiding in management voor zorg en welzijn krijg je hiervoor de juiste kennis en praktische tools aangereikt.

Voor welke managers zijn onze zorgopleidingen? 

In de zorg zijn er allerlei managementrollen met diverse benamingen. Denk aan manager, regisseur, coördinator, (team)hoofd of locatie-/regiomanager. Bij ISBW vinden we dat al deze functies onder de noemer ‘manager’ vallen. Bekleed of ambieer jij een dergelijke functie? Dan zijn onze opleidingen in management voor zorg en welzijn voor jou bedoeld.  

ISBW heeft opleidingen specifiek gericht op verschillende vormen van management binnen de zorg, zoals het aansturen van mensen, maar ook het begeleiden van projecten, processen of afdelingen. Waar zou jij je graag in willen ontwikkelen? Neem een kijkje in ons opleidingsaanbod en vind de opleiding die jou verder helpt. 

Bekijk het opleidingsaanbod

Gratis whitepaper: succesvol leidinggeven in een veranderende zorgsector 

De zorgsector is flink in beweging. Als manager beweeg je daarin mee. Maar wat wordt er momenteel van jou als zorgmanager verwacht? En hoe moet je omgaan met een continu veranderend werkveld? Welke skills heb je hiervoor nodig? Dat lees je in de whitepaper ‘De effecten van de ontwikkelingen in de zorgsector op de zorgmanager.’ 

Download de whitepaper

Studenten over hun ISBW-opleiding voor management in de zorg 

Benieuwd wat onze studenten aan hun opleiding voor management in de zorg hebben gehad? Lees hun ervaringen: 

 

“De opleiding leerde mij dat ideeën tot succes brengen in de zorg echt vraagt om een andere manier van managen.” 

  

- Peter Oosterwijk, over de Post HBO Kwaliteitsmanagement voor Zorg en Welzijn

Lees het verhaal van Peter

 

“Ik heb geleerd meer het gesprek aan te gaan met medewerkers en ze zelf te laten nadenken over hoe ze het ook anders kunnen doen.” 

- Marlene Trompetter, over de HBO Bachelor Bedrijfskunde specialisatie Management voor Zorg en Welzijn

Lees het verhaal van Marlene

Welke managementopleiding in zorg en welzijn past bij jou? 

Bij ISBW vind je verschillende opleidingen die speciaal zijn gericht op management in de zorg. Je kunt een erkende HBO Bachelor volgen, maar ook HBO-deelprogramma’s of een opleiding op Post HBO-niveau. We zetten een aantal topopleidingen uit ons aanbod voor je op een rij: 

Post HBO Management voor Zorg en Welzijn

1 jaar
ISBW-diploma Post HBO

Met een opleiding op Post HBO-niveau ontwikkel je je op strategisch-tactisch niveau. De Post HBO Management voor Zorg en Welzijn is voor zorgmanagers die de ambitie hebben om een meer strategische rol te spelen binnen hun zorginstelling. Er gelden geen vooropleidingseisen. Wel wordt er van je verwacht dat je HBO-werk- en -denkniveau beheerst. 

Vraag de brochure aan

HBO Programma Management voor Zorg en Welzijn ​

1 jaar
ISBW-diploma HBO

Het HBO Programma Management voor Zorg en Welzijn is onderdeel van de erkende HBO Bachelor. Het programma is geschikt voor managers of leidinggevenden in de zorgsector die graag een goede basis leggen in hun vak. Je rondt de opleiding af met een businesscase waarin je aantoont dat je HBO-niveau beheerst. 
  
  

Vraag de brochure aan

HBO Bachelor Bedrijfskunde specialisatie Management voor zorg en welzijn 

 3 fases +  afstuderen
HBO Bachelorgetuigschrift

De HBO Bachelor Bedrijfskunde specialisatie Management voor zorg en welzijn is een wettelijk erkende HBO Bacheloropleiding van Hogeschool ISBW. De opleiding is geschikt voor managers en leidinggevenden die zich willen ontwikkelen tot bedrijfskundige gespecialiseerd in de zorg. Na afronding krijg je een erkend HBO Bachelordiploma. 
  

Vraag de brochure aan

Leidinggeven binnen de Zorg en Welzijn
 

 6 maanden
 ISBW-diploma

De vakopleiding Leidinggeven binnen de Zorg en Welzijn is geschikt voor (aankomende) managers in de zorg die zich in korte tijd willen verdiepen in leidinggeven binnen de zorg- en welzijnssector. De opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau. In tegenstelling tot een HBO-deelprogramma hoef je bij de vakopleiding geen businesscase te maken. 
  

Vraag de brochure aan

Volg je opleiding tot zorgmanager in stappen 

Wil je graag studeren voor een waardevol diploma op HBO-niveau, maar voelt de inschrijving voor een langdurige opleiding voor management in de zorg als een te grote stap? Dan is ons modulaire onderwijs de perfecte manier om stapsgewijs te beginnen met je studie. 

Ontdek ons modulaire onderwijs

Kunnen we je verder helpen?

Onze deskundige adviseurs zitten voor je klaar.