Praktijkgerichte en effectieve aanpak

ISBW biedt u uiterst praktijkgerichte opleidingen en trainingen. In onze aanpak koppelt u de geleerde vaardigheden direct en actief aan uw eigen werkomgeving. U legt geen theoretische examens af. In plaats daarvan voert u een praktische opdracht uit die relevant is binnen uw werk. Zo leert u precies dat wat u nodig heeft en profiteert uw werkomgeving direct van uw kennis.

Ervaren docenten uit de praktijk

De docenten en trainers van ISBW beschikken allemaal over gedegen praktijkervaring. Deze vakmensen staan met beide benen in het werkveld en weten precies wat daar speelt. De uitgebreide ervaring en kennis waar zij over beschikken geven zij graag op een prikkelende wijze aan u door. Het vertalen van kennis naar concrete praktijksituaties staat daarbij centraal. U leert door zelf actief te doen. Laat u verrassen door hun bevlogen aanpak en oprechte persoonlijke interesse. Zij zijn uitstekend in staat om uw managementvaardigheden naar een hoger plan te tillen.

Leren voor werkenden

ISBW ontwikkelt alle opleidingen en trainingen specifiek voor werkenden. Dit betekent dat wij direct de koppeling maken met uw praktijk, wat positief effect heeft op uw zojuist verworven kennis en inzichten. U herkent situaties uit uw eigen werk en past onmiddellijk toe wat u leert. Dit is een zeer effectieve leermethode met een hoog rendement. Naast deze directe wisselwerking met uw werk is ISBW zich er zeer van bewust dat leren voor werkenden de nodige organisatie vergt. De planning van iedere opleiding of training is zo georganiseerd dat deze altijd goed te combineren valt met werk en privé. Alle randvoorwaarden in de organisatie zijn compleet ingericht op het opleiden van werkenden die verdieping zoeken.

Interactieve bijeenkomsten

ISBW biedt interactieve bijeenkomsten. Geen droge theorie, maar actuele cases, waar u zelf onderdeel van bent. Het gaat niet enkel om kennis vergaren, het gaat er vooral om hoe u in de praktijk aan de slag gaat met de nieuwe inzichten. Met andere woorden: doen en kunnen staat centraal. Omdat elke cursist eigen ervaringen en praktijkvoorbeelden inbrengt, ontstaan er boeiende en leerzame bijeenkomsten. De diverse achtergronden en belevingen zijn een verrijking van de leerstof en bieden de gelegenheid om te leren van elkaar. U werkt cases uit, werkt in kleine groepen oefeningen uit, presenteert en discussieert. Iedere bijeenkomst biedt enorm veel inspiratie waardoor u met veel energie weer aan de slag gaat in uw eigen werkomgeving.

Praktijkopdrachten

Tijdens de opleidingen werkt u aan praktijkopdrachten, bijvoorbeeld in de vorm van een businesscase voor de eigen organisatie. Zo maakt u vanuit de leerstof een rechtstreekse koppeling naar uw eigen praktijk. De opdrachten zijn van nut voor uw verdiepingsproces als professional en bieden direct een extra waarde voor uw organisatie. Kortom, het mes snijdt aan twee kanten. ISBW begrijpt maar al te goed dat uw leerproces ook een leerproces is voor uw organisatie. De praktijkgerichte leermethode van ISBW ondersteunt dat volledig.

Bewezen succesvol

ISBW heeft haar praktijkgerichte leermethode volledig doorontwikkeld. Alle onnodige ballast hebben wij geëlimineerd. Zo blijft er een compact programma over. Hiermee bieden wij u verdiepende, prettig werkbare en toegankelijke programma’s. In de afgelopen jaren is meerdere malen gemeten wat het effect en rendement is van de businesscases van ISBW.  Daarbij heeft een overgroot deel van de deelnemers en opdrachtgevers aangegeven dat er direct toegevoegde waarde is van de uitgevoerde opdracht in de eigen werkomgeving. Ruim 80% van wat de opdrachtgevers en deelnemers leerden tijdens het uitwerken van een businesscase, werd door hen daadwerkelijk in de organisatie toegepast. 60% heeft daarbij aangegeven dat er een substan­tiële, financiële winst is bereikt van meer dan € 10.000,- door kostenbesparing of omzetvergroting, waarbij het voordeel bij 20% van de deelnemers en opdrachtgevers zelfs kon oplopen tot gemiddeld € 55.000,- of meer. Bent u ervan overtuigd dat een opleiding van ISBW voldoende oplevert?

Online leeromgeving

ISBW maakt gebruik van de zeer geavanceerde online leeromgeving e-Connect. U vindt daar niet alleen de complete informatie en een bijbehorende planning, u werkt in deze omgeving ook uw opdrachten uit. E-Connect biedt daarbij de mogelijkheid om met uw medecursisten en docent te chatten. Zo activeert u het leren buiten bijeenkomsten om en kunt u ervaringen blijven delen.


Wilt u advies?

Onze deskundige studieadviseurs helpen u graag verder. Bel of mail naar:

Bel mij terug

Studiegids ontvangen?

Studiegids aanvragen

De vijf beloften van ISBW

Kom naar de Open Avond op 23 maart!

Meer informatie en aanmelden

Onze website maakt gebruik van cookies.